Asoposroeiers en partners gingen tijdens de kick-off van het Olympisch jaar met elkaar op de foto. (Foto's: Asopos de Vliet).

Volg roeiers richting de Spelen via 'Asopos Row Tokio' traject

Roeivereniging Asopos de Vliet heeft het ‘Asopos Row Tokio’ traject nieuw leven ingeblazen. Sinds de zomer van 2018 zijn de roeiers van Asopos al te volgen in hun persoonlijke tocht naar de Olympische Spelen in Tokio. Nu het Olympische jaar is aangebroken, worden leden, partners en andere geïnteresseerden extra intensief op de hoogte gehouden van de Olympische ontwikkelingen bij Asopos. De roeiers volgen kan via de website en een nieuwsbrief. Ook worden er in aanloop naar de Spelen meerdere bijeenkomsten georganiseerd.

Naar verwachting wordt Leiden op de Olympische Spelen weer vertegenwoordigd door een grote groep roeiers van verschillende verenigingen. Vijf leden van het in Leiderdorp gelegen Asopos maken op dit moment kans om naar Tokio te gaan. Boudewijn Röell is vorige maand definitief geselecteerd voor de vierzonder, stuurvrouw Yadi van Holst mag met de Paralympische Vier naar het kwalificatietoernooi en Tom van der Lelij staat als kamprechter in Tokio. Het duo Ward van Zeijl en Bart Lukkes, dat afgelopen zomer nog in de medailles viel op het EK en WK, moet zich de komende maanden bewijzen tijdens de wereldbekers om kwalificatie naar de Olympische Spelen af te dwingen.

Fleur Jaspers is op dit moment afgevallen bij de Olympische selectie, maar zit wel in een traject om met een tweede Dames Acht naar de wereldbekers en het EK te gaan.

Om het begin van het Olympische jaar te vieren, werd in januari door Asopos een kick-off georganiseerd samen met de partners die dit project ondersteunen.

 

 

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×