Buitenzwembad de Vliet gaat 2 mei open. (Foto: Charles Mentink/Vrienden van de Vliet).

Zwembad De Vliet zoekt vrijwilligers voor het nieuwe seizoen

Zwembad De Vliet gaat dit jaar op 2 mei open en is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de badmeesters willen ondersteunen bij het toezicht in het zwembad. Het gaat steeds om diensten van 2,5 uur. Inroosteren gaat in overleg. De minimum leeftijd is 18 jaar. Aanmelden kan via vrijwilligersvliet@gmail.com.

Het Leidse buitenbad werd in 1964 gebouwd en is sindsdien nauwelijks veranderd. Acht jaar geleden dreigde sluiting omdat de exploitatie van het bad te duur werd. Met de inzet van tientallen vrijwilligers werd het bad open gehouden. En dat willen de Vrienden van de Vliet graag zo houden. Voor hun toegewijde team van vrijwillige toezichthouders zoeken ze versterking.

De eisen die aan de aspirant-vrijwilligers worden gesteld zijn voor de hand liggend, zo vertelt Charles Mentink, bestuurslid van Vrienden van de Vliet. “Je moet goed kunnen zwemmen, ook reddend zwemmen, je moet je kop erbij kunnen houden en je moet goed met mensen om kunnen gaan.”

Zelf herinnert Mentink zich nog hoe hij als tienjarig jongetje in het net geopende zwembad kwam zwemmen. “Later op de middelbare school heb ik er menig middag doorgebracht.” Die leuke herinneringen gunt hij iedereen. “Zwemmen is ook heel gezond, voor iedereen.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Charles Mentink.

Zwembad De Vliet is doordeweeks open van 7.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.30 uur. De vrijwilligers draaien vooral diensten in de vroege ochtend van 7 tot 9.30 uur en aan het einde van de middag van 17.00 tot 19.30 uur, altijd onder leiding van een badmeester. Vrijwilligers volgen eerst een instructie van enkele uren en worden getoetst op zwemvaardigheid. Naast veel waardering van de zwemmers ontvangen vrijwilligers ook een kleine (belastingvrije) vergoeding.

Aanmelden?
Als je van zwemmen houdt en graag meehelpt zwembad De Vliet open te houden, meld je dan aan via vrijwilligersvliet@gmail.com Je ontvangt dan meer informatie en een uitnodiging voor de komende instructieavonden in april.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×