Zedenzaak tegen Leidse waterpolocoach deze week van start

Het proces tegen Koen P., de voormalige waterpolocoach van ZVL-1886, begint morgen in de Haagse rechtbank. Koen P. moet verschijnen voor de meervoudige strafkamer op verdenking van verkrachting en ontucht van meerdere minderjarige slachtoffers.

Het proces deze week gaat drie dagen duren, waarbij het Openbaar Ministerie op woensdag 4 maart de eis formuleert. De uitspraak wordt verwacht op donderdag 19 maart.

Koen P. werd in de zomer van 2018 gearresteerd nadat enkele (voormalige) pupillen aangifte hadden gedaan van verkrachting en ontucht, later volgden er meer aangiftes. Vorig jaar mei kwam Koen P. op vrije voeten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Het Openbaar Ministerie had meer tijd nodig om alle getuigen te kunnen horen. Koen P. mocht daarop naar huis voorzien van een elektronische enkelband.

Koen P. was jarenlang coach bij de Leidse waterpoloclub en werd in 2014 assistent bondscoach van het nationale jeugdwaterpoloteam.

112 Sleutelstad Leiden Sport Misbruik waterpolocoach Koen P.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×