( Foto's Emile van Aelst )

Talkshow 'Kwart over Twee' nuanceert gevaar Coronavirus

De tweede editie van de talkshow ‘Kwart over Twee’ in Old School zat bovenop het nieuws met een talkshow over het Coronavirus. Interviewers Senna Maatoug en Lisa de Bruijn van Het Collectief hadden twee aansprekende gasten uitgenodigd. Landelijk directeur Sjaak de Gouw van de GGD en KLM-arts Daisy Ooms gaven uitleg over het ontstaan en de verspreiding van het virus.

Tijdens de talkshow werd duidelijk dat het van belang is om alert te blijven en voorzorgsmaatregelen te nemen, maar paniek is zoals het er nu naar uitziet niet nodig. Vervelend is dat overdreven of verzonnen berichten op social media de angst kunnen aanwakkeren en uiteraard duiken er ook weer complottheorie├źn op. Ziektes als Ebola en SARS waren eigenlijk veel gevaarlijker, maar omdat ze verder van huis waren, werd er minder aandacht aan besteed in de media.

Ook KLM heeft zijn voorzorgen genomen, zo is er bij alle vluchten een ‘Corona Kit’ aan boord indien passagiers onderweg ziek worden. Hierbij moet men vooral denken aan intercontinentale vluchten van twaalf uur of meer. Als de situatie blijft zoals hij nu is dan is de kans groot dat het virus tegen de zomer verdwenen of uitgeroeid is. Het blijft uiteraard belangrijk om bij twijfel de huisarts of GGD te raadplegen.

Advertentie

Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×