(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint 147e 'klassieker' van Den Bosch

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft dit seizoen voor de derde keer op rij van Heroes Den Bosch gewonnen. Na rust (39-37) sloeg de Leidse ploeg in het derde kwart toe. Drago Pasalic en Braxton Huggins stonden beiden met zestien punten aan de basis van een furieuze tussensprint. Heroes Den Bosch kwam in het laatste kwart nog wel dichterbij, maar de winst in de 147e klassieker ging naar Zorg en Zekerheid Leiden: 78-69.

Koninklijke onderscheiding
Voor aanvang van de wedstrijd stond voorzitter Marcel Verburg even stil bij de Koninklijke onderscheiding die Pim Perquin had ontvangen. Perquin is erelid van BS Leiden en was in de jaren zeventig met zijn bedrijf Mercasol de eerste naamsponsor van de Leidse basketbalvereniging. Het publiek beloonde de vanwege ziekte niet aanwezige Perquin met een daverend applaus.

Derde overwinning op rij
ZZ Leiden blijft ondanks de overwinning op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League. Heroes Den Bosch staat met acht punten meer op de derde plaats, maar heeft wel al vier wedstrijden meer gespeeld. Coach Rolf Franke was dan ook content met de derde zege op rij tegen Heroes Den Bosch.

Lees het volledige wedstrijdverslag op de website van ZZ Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×