Burgemeester Henri Lenferink bij de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie eerder dit jaar. (Archieffoto: Chris de Waard).

Lenferink langstzittende burgemeester van Nederland: "niets om trots op te zijn"

De Leidse burgemeester Henri Lenferink (PvdA) is vanaf 15 maart de langstzittende burgemeester van Nederland. Op die datum neemt Peter Tange na twintig jaar afscheid van Wormerland, waarna de Leidse burgemeester met bijna zeventien dienstjaren de volgende is op de lijst. Lenferink vindt het echter niets om trots op te zijn, zegt hij in het maandelijkse Gesprek met de burgemeester. “Dit is voor mij geen bijzondere situatie. Het is een leuk weetje en dat is het enige”, is alles wat Lenferink erover zegt.

Henri Leferink is sinds 2003 burgemeester van Leiden en inmiddels bezig aan zijn derde termijn van zes jaar. Als die in 2021 ten einde loopt, is hij achttien jaar burgemeester van de stad. Daarmee is hij nog niet de langstzittende burgemeester in de recente geschiedenis van Leiden; dat is Cees Goekoop die van 1980 tot 1999 burgemeester was van de stad. Later dit jaar zal de Leidse gemeenteraad zich buigen over een eventuele herbenoeming van Lenferink als burgemeester, die op dit moment nog vier jaar verwijderd is van de pensioengerechtigde leeftijd.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×