(Foto: NTR).

Miljoen kijkers voor 'Hier zijn de Van Rossems' in Leiden

De uitzending van ‘Hier zijn de Van Rossems’ in Leiden is bekeken door 997.000 mensen. De aflevering die gisteren werd uitgezonden is hiermee het best bekeken van dit seizoen. Naar de vier eerdere afleveringen over de steden Zutphen, Gouda, Bergen op Zoom en Antwerpen keken gemiddeld 855.000 mensen.

Op karakteristieke wijze is de Leidse geschiedenis, cultuurhistorische kunst en architectuur door de drie Van Rossems aan de kijker getoond. Dat ook Leidenaren met een kritische en nieuwsgierige blik naar het programma keken, werd al snel zichtbaar op sociale media.


De tweet is een treffende samenvatting van de reacties op uitzending. Gezeten op een bankje op het groene dak van de parkeergarage Lammermarkt en met op de achtergrond molen De Valk en de zo benoemde ‘klont van een gebouw’ namen de heren Van Rossem hun belevingen in Leiden door. Het is niet bekend of Vincent en Maarten wisten dat zij op de verborgen, bouwkundig interessante, Lammermarktgarage zaten.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×