Angel Daleman ligt hier nog op de derde plaats, even later gingen de drie eersten onderuit.

Angel Daleman wint NK junioren shorttrack ondanks valpartij

Op het NK shorttrack was Angel Daleman haar concurrentie opnieuw te sterk af. Ondanks een valpartij in de superfinale, pakte de Leiderdorpse de titel bij de meisjes junioren C. Op de 500 meter en de 777 meter was ze de snelste. Op de 1000 meter moest ze alleen clubgenote Zoë Deltrap voorlaten die op haar beurt in de andere twee races op de tweede plaats eindigde.

Het was al snel duidelijk dat het dit weekend tussen de twee rijdsters van Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) zou gaan tijdens het NK junioren in Leeuwarden. Daleman wint nagenoeg alles waar ze aan de start verschijnt en maakte haar reputatie wederom waar. Bij de laatste afstand, de superfinale over 1500 meter kon het eindklassement alleen in gevaar komen als Daleman zelf geen punten zou pakken en Deltrap bij de eerste drie zou finishen. Deltrap zette daarom direct de aanval in en pakte de koppositie, Daleman stoomde op naar plaats twee en werd achtervolgd door Bibi Arts. Met nog een ronde te gaan kwam het drietal echter ten val, waarmee de zege voor Daleman niet meer in gevaar kwam. Arts kreeg voor de valpartij een penalty, Janna Bolsius pakte de laatste ritzege, die daarmee opschoof naar de vierde plaats.

Eindklassement meisjes junioren C
1. Angel Daleman, 2. Zoë Deltrap, 3. Suze Kingma , 4. Janna Bolsius, 5. Bibi Arts. Volledige resultaten en uitslagen van het NK junioren shorttrack zijn te volgen via deze link.

 

 

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×