Angel Daleman haalt voor tweede jaar op rij zes wereldtitels bij WK junioren. (Archieffoto: FocusbyHanneke)

Angel Daleman is koningin van WK junioren langebaanschaatsen

Voor het tweede jaar op rij haalt de Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman zes wereldtitels op het WK junioren allround. Zondag voegde ze in Japan twee gouden en een zilveren medaille toe aan haar erelijst. Daarmee kroont Daleman zich tot de onbetwiste koningin van het wereldkampioenschap.

“Ik ben superblij”, laat Daleman aan Sleutelstad weten. “Het was heel leuk om dit weer mee te maken.” Daleman won vrijdag goud op de 500 meter en 1.500 meter en zaterdag nogmaals goud op de 1.000 meter en een vijfde plek op de 3.000 meter. Die combinatie was ruimschoots voldoende voor de eerste plaats in het eindklassement.

Massastart
Op de laatste dag van het WK stonden de teamnummers ploegenachtervolging en sprint op het programma. Op de achtervolging werd Daleman met haar teamgenoten tweede, bij de teamsprint won Nederland goud. En Daleman won ook nog goud op de massastart. Het zilver ging ook al naar een Nederlandse: Patricia Koot.

Vorig jaar werd Daleman de jongste wereldkampioene ooit op een WK junioren. Toen eveneens met zes gouden medailles. Eerder was Daleman al succesvol op de Youth Olympic Games en de laatste World Cup.

 

 

 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×