Leiden staat samen met Tilburg in de finale van 'Beste Binnenstad 2020'. (Foto: Emile van Aelst).

Leiden in finale ‘Beste Binnenstad 2020’

Leiden maakt een grote kans om uitgeroepen te worden tot ‘Beste Binnenstad 2020’. In de categorie grote binnensteden neemt de Sleutelstad het op tegen Tilburg. De winnaars worden op 18 mei bekend gemaakt. De winnaar mag zich maar liefst drie jaar lang ‘Beste Binnenstad’ noemen.

De jury roemt de binnenstad van Leiden voor de inzet op het gebied van profilering en marketing, terwijl de binnenstad van Tilburg volgens de jury hoge ogen gooit met de fysieke investeringen in de binnenstad en de heldere visie voor de binnenstad. In de categorie middelgrote binnensteden maken Ede en Woerden kans om er met de prijs vandoor te gaan.

Vervolg Verkiezing Beste Binnenstad

De finalisten worden eind april bezocht door de jury en beoordeeld op zes thema’s: economie, veerkracht, inclusiviteit, identiteit, governance en levendigheid. Tijdens dit bezoek hebben de binnensteden de kans om de jury te overtuigen waarom zij de titel ‘Beste Binnenstad 2020’ verdienen. Op maandag 18 mei wordt in Breda (de huidige ‘Beste Binnenstad’) uiteindelijk duidelijk welke binnensteden de titel ‘Beste Binnenstad 2020’ de komende drie jaar mogen dragen. Felix Wigman, juryvoorzitter en voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement: “De uiteindelijke titeldrager wordt bekroond voor de ontwikkeling die de binnenstad de afgelopen drie jaar heeft doorgemaakt.”

De gemeente Leiden en centrummanager Gijs Holla reageren verheugd op het nieuws:

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×