(Foto's: Regio15).

Man in scootmobiel te water bij Korte Vliet: omstanders schieten te hulp

Bij het Korte Vlietpad in Leiden Zuidwest is even na 11.00 uur een man in een scootmobiel het water van de Vliet ingereden. Passerende wielrenners zagen dat gebeuren en zijn direct te hulp geschoten. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee van de wielrenners zijn direct in de Vliet gesprongen en hebben het slachtoffer razendsnel, naar verluidt in minder dan een minuut, uit het water gehaald en eerste hulp verleend. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen. Onder andere een traumahelikoper, drie ambulances en verschillende eenheden van de politie. Het slachtoffer is gereanimeerd en rond 11.30 uur met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De provincie Zuid-Holland komt met een schip ter plaatse om de scootmobiel van de man te bergen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×