De eerste fiets in de nieuwe fietsenstalling werd door de wethouders gezamenlijk in het rek geplaatst. (Foto's: Emile van Aelst).

Nieuwe fietsenstalling onder Lorentz in stilte geopend

Bijna vijfduizend fietsen kunnen er in de kersverse fietsenstalling onder het Lorentzgebouw tegenover het centraal station van Leiden. De opening werd vrijdag de dertiende in stilte verricht vanwege het rondwarende coronavirus, maar wethouders Fleur Spijker en Ashley North gaven samen het goede voorbeeld.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met wethouders Fleur Spijker en Ashley North over de nieuwe fietsenstalling.

De wethouders liepen samen met fiets aan de hand de stalling in en zetten vervolgens een van de fietsen in het rek. Fietsenstalling Lorentz is een ruime, lichte stalling voorzien van lichtbakken die per rij aangeven hoeveel plekken er nog vrij zijn. Stallen is gratis, er is toezicht, je fiets staat droog en de afstand tot het station is minimaal. Voor wethouder Spijker is de Lorentz-stalling de eerste mijlpaal in de vernieuwing van het stationsgebied, waar ze heel trots op is.

Nog meer plekken
De opening van deze nieuwe stalling betekent niet dat andere stallingen in het stationsgebied verdwijnen. Voorlopig zet wethouder North vooral in op een uitbreiding van het aantal stallingsplaatsen voor fietsen. Onder nieuwbouw De Geus, op de plek van de Jumbo aan de Stationsweg, moet ook een grote fietsenstalling komen en wellicht volgen er nog meer.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×