(Foto's: J.P. Kranenburg)

Expositie 400 jaar Dorpskerk Leiderdorp geopend

In de Dorpskerk in Leiderdorp is vrijdagmiddag een expositie geopend ter ere van het 400-jarig bestaan van de kerk. Tot 1 augustus kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de geschiedenis van het godshuis.

De expositie is onderverdeeld in vier thema’s: het verloop van de de geloofsgeschiedenis, het kerkgebouw en de begraafplaats, het interieur en de diensten en bijbels en liedboeken. Verdeeld door de kerk staan vitrines opgesteld met diverse historische objecten. Op grote panelen worden middels foto’s en andere afbeeldingen belangrijke gebeurtenissen uit kerkhistorie verteld. Prominent onderdeel van de expositie is een grote maquette van de huidige kerk.

Openingstijden
De expositie is iedere zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur, iedere zondag na de dienst en de tweede en vierde woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur te bezoeken.

 

Cultuur Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×