(Foto: Rijksmuseum van Oudheden).

Virtueel naar het Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden is vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus gesloten. Het museum is echter wel te bezoeken, gewoon vanaf de zitbank of keukentafel thuis. Het archeologisch museum in Leiden met collecties van Egyptische, Griekse en Romeinse voorwerpen is te bezichtigen via Google Indoor Street View.


Chris de Waard in gesprek met Carlijn Oldenkotte van RMO over virtuele expositie.

Een groot deel van de museumobjecten is door het museum digitaal vastgelegd. Met de vele 360 graden foto’s waant de bezoeker zich dichtbij de collectie. Alleen de museumzalen met de vaste tentoonstellingen zijn op deze manier online te bezichtigen. De tijdelijke tentoonstellingen zijn niet te zien.

‘Cyprus – eiland in beweging’
Het laatste weekend van de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’ is door de plotselinge sluiting van het museum vroegtijdig abrupt beëindigd. Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een complete rondleiding van de tentoonstelling opgenomen.

 

Conservator Ruurd Halbertsma en museummedewerkers Emma Verweij en Leonie van Esser bekijken voor de laatste maal de collectie van de tentoonstelling.

Het Rijksmuseum van Oudheden is volgens de richtlijnen van de Museumvereniging en het RIVM tot en met 6 april gesloten.

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×