Kaaskeurmeester boren een stuk uit de kaas om deze te kunnen beoordelen. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoudse kaasboeren in de prijzen bij Cum Laude Awards

In Fort Wierickerschans (Bodengraven) zijn twee kaasboeren uit Zoeterwoude in de prijzen gevallen met de door hen ingezonden kaas. Kaasboerderij van Veen ontving een bronzen waardering voor hun komijnekaas. De familie Captein won, voor het tweede jaar op rij, goud met hun oude kaas. Beide kazen zijn in de boerderij winkel op het erf van de kaasboeren te koop.

De Cum Laude Awards worden jaarlijks georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Naast de Cum Laude Awards in de categorieën: ‘Harde kaas’, ‘Zachte kaas’ en ‘Zuivel’, worden er medailles uitgedeeld voor de verschillende soorten kazen binnen een categorie.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×