Ook de klok van de Petruskerk aan de Lammenschansweg zal vanavond een teken van hoop laten horen. (Foto: Gerry van Bakel).

Leidse kerken luiden vanavond om 19.00 uur de 'klokken van hoop'

Na het applaus voor de zorg gisteravond, zullen vanavond kerken in het hele land hun klokken laten beieren om een teken van hoop te laten horen. Ook de Leidse Raad van Kerken sluit zich aan bij dit initiatief dat in Rotterdam ontstond. Van 19.00 uur tot 19.15 uur zullen de kerken hun klokken luiden.

Veel mensen werken thuis en diverse winkels, sportverenigingen, bioscopen, restaurants en musea hebben hun deuren gesloten. Ook kerken, moskee├źn en andere religieuze organisaties hebben bijeenkomsten opgeschort of kiezen voor een online-variant. Terwijl voor veel religies juist geldt dat mensen in tijden van nood samenkomen.

De Raad van Kerken bestaat landelijk uit veertien lidkerken en vier geassocieerde kerkgenootschappen. Zoals onder andere de Rooms-Katholieke Kerk Nederland, de Protestante Kerk Nederland en andere kerkgenootschappen.

Het luiden van de klokken zal de komende woensdagen steeds worden herhaald om 19.00 uur. Dus ook op woensdag 25 maart en woensdag 1 april.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×