Science071: Corona-virus is niet alleen een pandemie, maar ook een infodemie

Deze week in Science071 zijn ook wij in de ban van het Nieuwe Corona-virus: Peter Burger is de nepnieuws-specialist van de Universiteit Leiden, hij legt ons alles uit over de gevaren van nepnieuws rondom COVID-19. Nour vertelt ons de laatste wetenschapsnieuwtjes rondom het virus dat ervoor gezorgd heeft dat we allemaal binnen moeten blijven. Daan legt uit hoe ver de wereld nu is met de ontwikkeling van een vaccin. Verder sprak Reanne van Kleef met infectioloog Nathalie Delfos over de tactiek die Nederland heeft gekozen in de bestrijding.

 

Nathalie Delfos is Internist Infectioloog in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Reanne van Kleef ging bij Nieuws 071 met haar in gesprek over de virusuitbraak en de tactiek die Nederland kiest.

 

Het Nieuwe Corona-virus is al weken het meest besproken onderwerp in de media en daardoor circuleren er ook genoeg verhalen over rond die gewoon simpelweg niet waar zijn. Peter Burger is expert op gebied van fake-news en gaat met ons in gesprek over de gevaren van het verspreiden van onbetrouwbare berichten en hoe we ons ertegen kunnen weren.

 

Deze week beantwoordt redacteur Daan de wetenschapsvraag van de week: Wanneer komt er een vaccin tegen dit Nieuwe Corona-virus? Hoe lang moeten we hier nog op wachten en hoe ver is de wereld eigenlijk in het ontwikkelen van een vaccin? 

 

Nour brengt ons op de hoogte van het laatste wetenschapsnieuws dat in verband kan worden gebracht met het virus. Bijvoorbeeld dat de lancering van het Europese Marskarretje is uitgesteld tot 2022, mede door het coronavirus. Gelukkig is er ook goed nieuws: de kwaliteit van onze lucht heeft baat bij het virus evenals dat het een aantal creatieve muzieklijsten in de hans heeft geholpen. 

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×