Fietsenstallingen bij Leiden Centraal beperkt open

Vanaf zaterdag 21 maart is de NS-fietsenstalling aan de centrumzijde gesloten. De NS-stalling aan zeezijde blijft wel geopend en wordt tijdelijk gratis. Momenteel wordt bekeken of en welke gemeentelijke fietsenstallingen rond het station en in het centrum sluiten of beperkter open zijn.

Extreem rustig
Net als overal in Nederland beperkt de NS ook in Leiden de dienstverlening op en rond het station. “Door de oproep om thuis te werken en het sluiten van scholen, is het extreem rustig in het openbaar vervoer”, zo laat de NS weten. Dat geldt ook de fietsenstallingen bij stations. Daarnaast heeft ook de NS te maken met minder personeelsleden die aan het werk kunnen. Per station is tenminste één bemenste fietsenstalling open: vanaf een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein. De fietsreparatie is ook tijdelijk gesloten.

Leidse stallingen
De gemeente Leiden kijkt samen met De Zijl Bedrijven nog of alle bemenste fietsenstallingen bij het station en in het centrum open moeten en kunnen blijven. DZB verzorgt het beheer van de stallingen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×