Erika Spil. (Foto: GroenLinks Voorschoten).

Erika Spil nieuwe wethouder voor GroenLinks Voorschoten

De fractie van GroenLinks draagt Erika Spil voor als nieuwe wethouder in Voorschoten. Zij neemt de portefeuille Groen, Afval, Verkeer en Onderwijs van de onlangs afgetreden Monique Lamers overnemen. Spil was eerder wethouder in de gemeente De Ronde Venen en Bunnik.

De fractie van GroenLinks geeft te kennen in Spil een bestuurder in hart en nieren te herkennen, die in alle fases van haar carrière heeft laten zien dat zij mensen met grote diversiteit in achtergrond samen kan brengen. “Zij doet dit op basis van een oprechte interesse in mensen en met gevoel voor de belangen van alle partijen en dit stelt haar in staat om ook in complexe situaties tot oplossingen te komen. Dit alles koppelt Erika aan een aanstekelijk enthousiasme over de uitdagingen van Voorschoten en de inzet van het coalitieakkoord daarop.”

Vertrek Lamers
Monique Lamers trad begin maart per direct terug omdat ze brede steun van de raad miste. Ze kon daarom steeds moeilijker haar beleid en het coalitieakkoord uitvoeren. Toch leidde het vertrek van de wethouder niet tot een val van de coalitie. “We steunen nog steeds het coalitieakkoord”, zei fractievoorzitter van GroenLinks Albert Deuzeman. “Onze plannen zijn van een te groot belang voor Voorschoten. We hebben de tijd niet om deze periode uit te zitten en te wachten op nieuwe coalitieperiode.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×