Ondermeer Barry Badpak moet jongeren motiveren zich aan de maatregelen te houden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Campagne 'Slimmer Chillen = Corona Killen' moet jongeren en studenten bewust maken

De Veiligheidsregio Hollands Midden lanceert vanavond een nieuwe campagne om jongeren en studenten bewust te maken van de gevaren van het coronavirus. Met de slogan ‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ wil de veiligheidsregio de jeugd eraan herinneren dat zij goed moeten nadenken voordat zij met vrienden ‘chillen’. De campagne en bijbehorende site worden vanavond om 22.30 uur gelanceerd.

Burgemeester Henri Lenferink wijst jongeren erop dat ‘chillen met vrienden, gezien de coronacrisis, voorlopig even aan een aantal afgesproken regels moet voldoen’. Daarbij doelt hij onder meer op de anderhalve meter afstand die ook studenten en jongeren van elkaar dienen te bewaren.

De campagne roept jongeren op om ‘slimmer te chillen’. Op de website worden tips gegeven hoe jongeren dat het beste kunnen doen. Daarnaast omschrijven Leidse entertainer Barry Badpak en YouTuber Alexander Ancher op de website hun eigen ‘slimmer chillen-moment’ om zo de jeugd te inspireren.

Q&A
Burgemeester Lenferink is vanavond tussen 18.00 tot 19.00 te gast bij Sleutelstad voor een corona Q&A.  Hij zal ook de nieuwe campagne toelichten. Luisteraars en kijkers kunnen hun vragen over de huidige coronacrisis aan de burgemeester stellen. In de live-uitzending op radio en televisie zullen zoveel mogelijk vragen worden beantwoord.

Vragen voor de burgemeester kunnen worden ingestuurd via corona@sleutelstad.nl. Ook is het mogelijk om een vraag te appen naar 06-16811160, een reactie achter te laten op de Facebookpagina van Sleutelstad of tijdens de live-uitzending te bellen naar de redactie; dat kan via 071 – 523 59 07.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×