(Foto: Emile van Aelst).

Ook corona vastgesteld bij bewoner Rijn en Vliet

Ook bij een tweede locatie van Libertas Leiden is vrijdag corona vastgesteld bij een bewoner. Het gaat om Rijn en Vliet. Een woonzorgcentrum van Libertas aan de Aaltje Noorderwierlaan in Leiden Zuidwest. Bestuurder Tanja Ineke van Libertas Leiden denkt niet dat de besmetting is overgebracht door personeel nu op een middag coronatests positief uitvielen in twee van de woonzorgcentra van haar organisatie: “Ik denk dat het meer te maken heeft met het landelijke beeld dat steeds meer mensen besmet raken.”

Chris de Waard in gesprek met bestuurder Tanja Ineke van Libertas Leiden over de coronabesmettingen in twee woonzorgcentra.

Net als bij de Lorentzhof wordt ook de bewoner in Rijn en Vliet verzorgd op de eigen kamer en is opname in het ziekenhuis niet aan de orde. “Wel is het zo dat de twee zieke bewoners nu zorg krijgen van een vast team medewerkers en artsen”, zegt Ineke.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×