(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon organiseert alternatieve loop op 10 mei

De Leiden Marathon heeft een manier gevonden om hardlopers en wandelaars tóch op 10 mei te kunnen laten starten. Via een speciaal ontwikkelde app kunnen deelnemers op die dag meedoen met de 10 kilometer die op een zelfgekozen parcours plaatsvindt. Alle resultaten worden via de app verzameld en in een ranglijst geplaatst. Ook ontvangen de deelnemers achteraf een certificaat. “Zo hebben de mensen toch het gevoel dat ze hebben meegedaan aan een wedstrijd”, aldus een enthousiaste voorzitter Tjeerd Scheffer.

Met de alternatieve 10 kilometer hoopt de Leiden Marathon hardloop- en wandelliefhebbers een mooi alternatief te bieden. Scheffer: “We willen weer wat lol brengen in het leven van hardlopers en wandelaars. Natuurlijk kun je ook op de fiets stappen en een wereldrecord ‘lopen’, maar daar beduvel je alleen jezelf maar mee.”


Reanne van Kleef in gesprek met Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon over de alternatieve loop

Alleen 10 kilometer
De keuze om mensen alleen 10 kilometer te laten lopen is gestoeld op de woorden van premier Rutte. “We hebben gehoord dat we best een luchtje mogen scheppen”, zegt Scheffer. “Wij vinden dat 10 kilometer daar onder valt, maar een halve of hele marathon lopen, noemen wij geen luchtje schepen meer.”

Niet alleen Leiden
Niet alleen lopers uit Leiden mogen meedoen. De alternatieve loop is juist bedoeld voor hardlopers en wandelaars in heel Nederland. Scheffer: “Dat vinden we juist het leuke eraan, dat iedereen het op eigen locatie kan doen.”

Start op 10 mei
Scheffer gaat uit van een paar duizend deelnemers. Er is geen maximum aantal. De enige voorwaarde voor deelname is dat een loper of wandelaar op 10 mei tussen 10.00 en 16.00 uur start. De app houdt vervolgens alle gegevens bij. Ook kunnen er foto’s en video’s via de app worden toegevoegd en kan alles worden gedeeld op sociale media.

Deelname kost 1,95 euro. Dat bedrag gaat naar de ondernemers die de app ontwikkelen. Aanmelden kan via de website van Leiden Marathon. Als de app beschikbaar is, krijgen deelnemers een mail met instructies een een code om deel te nemen.

De échte Leiden Marathon vindt dit jaar mogelijk op 21 en 22 november plaats.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×