(Foto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon: "Met potlood 21 en 22 november in de agenda"

De Leiden Marathon wordt mogelijk op 21 en 22 november gehouden. Het hardloopevenement stond in mei gepland, maar werd uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. De inschrijving gaat open zodra de datum definitief is.

De nieuwe datum moet volgens marathonvoorzitter Tjeerd Scheffer wel met potlood in de agenda worden geschreven. “De Veiligheidsregio moet ook nog toestemming geven. In het betreffende weekend zijn namelijk ook lokale intochten van Sinterklaas. We zijn nog in overleg.”

Voor de 30e editie van de Leiden Marathon die op 9 en 10 mei plaats had moeten vinden, hadden achtduizend deelnemers zich al ingeschreven. Die behouden gewoon hun startnummer. Volgens Scheffer wordt de verplaatsing van de marathon een heus organisatorisch hoogstandje. “Wij gaan dus twee marathons in een half jaar organiseren. Daar komt ook nog eens het traject van de Marathon Vlam bij. Het is goed om te zien dat het massale aantal reacties op de nieuwe datum van vrijwel iedereen positief zijn.

Niet failliet
Op internet viel eerder te lezen dat de Leiden Marathon failliet zo gaan als het evenement dit jaar geheel gecanceld zou worden. Dat is volgens Scheffer wel ‘erg vrij vertaald’. Hij legt uit: “Financieel kan dat niet. Sponsors en hardlopers hebben wel al betaald, dus moeten wij tegenprestaties leveren. Als wij dat niet zouden doen en alles terug moeten betalen, dán zou een faillissement dreigen. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.”

Leiden Leiderdorp Regio Sport Zoeterwoude Coronacrisis Leiden Marathon


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×