(Foto: J.P. Kranenburg).

Sportieve gevolgen regionale voetbalclubs op een rijtje

De nationale voetbalbond heeft deze week definitief een streep gezet door de competities in het amateurvoetbal op alle niveaus. Jaargang 2019-2020 wordt daarmee als niet gespeeld beschouwd en iedereen blijft op zijn plek. Geen winnaars en verliezers op de velden, aldus Hennie Kanbier van Leiden Amateur Voetbal. “Voetbal is meer dan ooit bijzaak, volksgezondheid komt eerst.” Voor Sleutelstad zet Kanbier de gevolgen op een rijtje.

Door het stopzetten van de competitie lopen een aantal clubs prijzen mis. Zoals Katwijk in de tweede divisie die dankzij een eindspurt weer bovenaan prijkt. “Katwijk had weer de beste amateurclub van Nederland kunnen worden, maar dat zit er nu niet in en dat is wel zuur te noemen.”

Ook Valken’68 in de tweede klasse en TAVV in de derde klasse hadden zicht op promotie naar een hogere klasse. “Valken’68 startte wat moeizaam, maar werd gaandeweg onklopbaar. De club was misschien echt wel toe aan de eerste klasse en daar gaat nu een streep door. TAVV had nog maar een concurrent en die stond op geruime afstand. De clubs hebben er uiteraard wel alle begrip voor.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal.nl over de gevolgen van het stopzetten van de voetbalcompetitie. 

Er zijn ook hekkensluiters die nu het voordeel van de twijfel krijgen en nog een jaar de kans krijgen zich waar te maken op hun huidige niveau. “Ik denk dat de spelers toch liever hadden doorgespeeld. Maar het is niet anders. De beslissing van de KNVB om de resultaten van deze hele competitie niet meer mee te tellen is volgens mij de enige juiste.”

Ervan uitgaande dat na de zomer de nieuwe competitie weer op gang komt, vreest Kanbier wel voor het voortbestaan van een aantal voetbalverenigingen in de regio. “De clubs missen inkomsten, maar de rekeningen moeten wel doorbetaald worden. We moeten dus maar afwachten of al die clubs er dan nog zijn.”

 

 

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×