(Foto: Chris de Waard).

Leidse Rembrandt Dagen slaan 2020 over

De Leidse Rembrandt Dagen die op 11 en 12 juli zouden plaatsvinden, gaan dit jaar niet door. De tweede editie van het evenement in het Pieterskwartier wordt verplaatst naar 2021. De organisatie heeft de knoop doorgehakt omdat veel vrijwilligers aangaven het in verband met de coronacrisis niet te zien zitten om de dagen te organiseren.

“We hebben even overwogen om het evenement af te schalen, maar dat voelde niet goed. Net als dat het niet goed voelde om in deze tijd een vrolijk feest te geven”, vertelt Tjeerd Scheffer van Stichting Leidse Rembrandt Dagen. Het festival wordt niet verplaatst naar later in 2020, maar het evenement wordt een jaar overgeslagen.

Praktisch werd het ook een steeds grotere uitdaging om de Leidse Rembrandt Dagen door te laten gaan. De universiteit gaf al te kennen dat de gebouwen en de medewerkers dit jaar niet beschikbaar zijn.

Tijdens de Leidse Rembrandt Dagen wordt een groot deel van de stad weer teruggebracht naar de 17e eeuw van Rembrandt van Rijn. Het Pieterskwartier is het kerngebied.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×