Vorig jaar tijdens de eerste editie van Beats and Bites in Voorschoten. (Foto: Sandra de Jong/Beats and Bites).

Beats and Bites Voorschoten zegt editie 2020 voorlopig af

Het eet- en muziekfestival Beat and Bites dat vorig jaar de succesvolle doorstart was van Voorschoten Jazz Culinair gooit zeker nog niet de handdoek in de ring voor 2020. Het driedaagse evenement dat half juni op de kalender staat, gaat niet door vanwege de coronacrisis. Maar de organisatie hoopt vurig dat er later in het jaar nog een miniversie mogelijk is. Binnen of buiten, misschien maar één dag. Over alle mogelijkheden wordt nagedacht. Al was het maar als een herinnering dat ‘Beats and Bites’ nog springlevend is.

Twee jaar geleden was de rek van Voorschoten Jazz Culinair er na zeven keer wel uit. Maar een groep ondernemers in Voorschoten maakte met elkaar een nieuw concept dat onder de noemer Beats and Bites vorig jaar hoge ogen gooide bij het publiek. Dit jaar zou de tweede editie van Beats and Bites van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni op de Voorschotense Voorstraat worden gehouden, maar door de uitbraak van het coronavirus en de beperkende maatregelen die daarop volgden, is dat nu van de baan.

Mariëtte Mol, voorzitter van Beats and Bites en eigenaar van Het Wapen van Voorschoten vindt het erg jammer dat Beats and Bites niet door kan gaan. “Allemaal heel begrijpelijk en heel erg noodzakelijk, maar het is wel een gemis. Een dergelijk evenement is een ontmoetingsplaats en reünie ineen. Het draagt echt bij aan de sociale cohesie. Daarom hopen we ook dat we later dit jaar nog iets soortgelijks kunnen organiseren.”

Iets kleins
Of er later in het jaar nog plek is op de evenementenkalender van Voorschoten kan Mol nog niet zeggen. “Alles in Voorschoten is natuurlijk wel wat kleinschaliger dan Leiden. Het is dorps in de goede zin van het woord. Ik hoop van harte dat we iets kleins kunnen doen met leuke muziek en heerlijke hapjes voordat we de winter ingaan.” De Voorschotense horeca zou wat extra aanloop na de coronacrisis ook goed kunnen gebruiken, maar Mol ziet het niet puur als een commercieel belang. “Ik mis mijn klanten ook. Sommigen zag ik wel vier keer per week, vaker dan mijn vrienden. Nu spreken we elkaar alleen via de app of bij het thuisbezorgen.” Volgend jaar komt er wel weer een Beats and Bites-festival. “We zullen herrijzen als een feniks uit de as.”

Cultuur Economie Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×