(Foto: Emile van Aelst)

Hoogste aantal gerapporteerde sterfgevallen op een dag: 234

Niet eerder sinds de uitbraak van het coronavirus maakte het RIVM zoveel sterfgevallen bekend als vandaag. Sinds de update van maandagmiddag zijn er 234 doden geregistreerd. Die zijn overigens niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden. De registratie loopt soms wat achter. Zeker na het weekeinde.

Er zijn afgelopen etmaal 777 mensen positief getest op corona. In totaal telt Nederland nu 19.580 mensen waarbij het virus is vastgesteld. Dat zijn er in praktijk zeker een stuk meer. Lang niet iedereen wordt getest. In heel Nederland werden sinds gisteren 292 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Dat brengt het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen op 7.427.

Situatie Leidse regio
Van de Covid-19 patiënten uit de Leidse regio worden er momenteel 46 in een ziekenhuis behandeld. Het gaat om 25 Leidenaars (plus één), zes Leiderdorpers en vijf inwoners van Oegstgeest. Acht Voorschotenaren liggen met Covid-19 in het ziekenhuis (plus één) en twee inwoners uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×