Myrthe Koole organiseert de tekenwedstrijd. (Eigen foto).

11-jarige Myrthe organiseert online tekenwedstrijd 'Kleuren met Koole'

Hoe kunnen kinderen zich nog vermaken nu zij thuis zitten in de coronacrisis? De 11-jarige Myrthe Koole uit Leiden heeft daarop iets bedacht: een online tekenwedstrijd genaamd ‘Kleuren met Koole’. Speciaal voor kinderen van acht tot en met dertien jaar presenteert zij vanaf komende maandag tekenopdrachten. Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te houden, worden de kinderen per leeftijdsgroep beoordeeld: 8-9 jaar, 10-11 jaar en 12-13 jaar. Deelnemers kunnen hun tekeningen opsturen, waarna ze worden beoordeeld door Barry Badpak, een tekenexpert van ROEM en natuurlijk Myrthe zelf.

Voor de organisatie van de tekenwedstrijd heeft Myrthe hulp gekregen van Whitney Ouwerkerk, eventmanager en projectleider bij Stichting Talent And Dreams (STAD) Leiden. “Mijn vader is bevriend met Whitney. Omdat Whitney voor STAD werkt, leek het ons leuk om samen een tekenwedstrijd te organiseren”, vertelt Myrthe. Vanwege Myrthe’s passie voor tekenen heeft ze voor deze wedstrijd gekozen.

Spelregels
Vanaf maandag 13 april presenteren de juryleden iedere maandag online een nieuwe tekenopdracht. Van maandag tot en met donderdag kunnen deelnemers hun tekeningen vervolgens opsturen. Naast een foto van hun tekening, moeten zij ook een foto van zichzelf met de tekening en een foto tijdens het tekenen sturen. Voor iedere opdracht krijgen de deelnemers een cijfer. Kinderen die meedoen krijgen daarnaast ook steeds feedback op hun tekening. Zo leren zij wat zij goed hebben gedaan en op welk gebied zij nog vooruitgang kunnen boeken.

Iedere tekening wordt beoordeeld op creativiteit, originaliteit en gebruik van materiaal. “We zeggen per week met welk materiaal je moet werken. We hebben expres gekozen voor materialen die de meeste mensen wel in huis hebben, bijvoorbeeld verf”, vertelt Myrthe. Uiteindelijk wordt er een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. In totaal zijn er drie rondes en de optelsom van de drie cijfers vormt de eindscore.


Kim van Niekerk in gesprek met Myrthe Koole over tekenwedstrijd ‘Kleuren met Koole’.

Meedoen
Kinderen van acht tot en met dertien jaar kunnen meedoen door zich aan te melden via de website van Stad-Leiden. Dat is tot uiterlijk zondag 12 april 12.00 uur mogelijk. De wedstrijd begint op maandag 13 april om 10.00 uur. De tweede ronde is op maandag 20 april en de laatste rond start op maandag 27 april. Deelnemers kunnen per ronde hun creatie mailen naar info@stad-leiden.nl. De laatste updates van de tekenactie zijn te volgen via het Instagram account van Kleuren met Koole.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×