Stef Broenink. (Merijn Soeters).

Topsporters trekken de wijken in en laten thuiszitters bewegen

Topsport Leiden gaat volgende week samen met Leidse topsporters, topsportambassadeurs en een fitnessinstructeur de wijken in om mensen in beweging te brengen. Er worden in vier dagen vier wijken in Leiden bezocht. De actie is in eerste instantie bedoeld om kinderen uit te dagen om te bewegen.

Met een speaker en fitnessinstructeur Cristina Lopes worden de wijkbewoners uit hun huizen gelokt. Vervolgens doen de sporters de oefeningen voor. “Ik vind het enorm leuk dat er elf Leidse topsporters en voormalig topsporters meehelpen om de mensen in beweging te krijgen”, vertelt topsportco├Ârdinator Tjeerd Scheffer. “En natuurlijk vertelt onze speaker wie de sporters precies zijn. We gaan nu vier wijken af en bij succes worden dat er misschien nog meer.”

1,5 meter
De voornaamste doelgroep is thuiszittende kinderen en hun ouders, maar ook andere wijkbewoners worden aangesproken om mee te doen op hun balkons of op de stoep. Scheffer: “Natuurlijk wel allemaal met 1,5 meter tussen de deelnemers. En als we een bejaardencentrum tegen komen, nemen we die ook zeker mee.”

De wijken die worden bezocht zijn de Stevenshof (maandag), Leiden Zuid-West (dinsdag), De Kooi (woensdag) en de Burgemeesters- en Professorenwijk (donderdag). Per wijk worden tussen 15.00 en 17.00 uur ongeveer 8 straten bezocht. Het exacte schema wordt donderdag bekend gemaakt via topsportleiden.nl.

Topsporters
Topsport Leiden neemt verschillende sporters mee de wijk in uit de Leidse Olympische Ploeg die in de running waren om mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokio: Mieke Wilms, Fleur Jaspers, Annika van der Meer, Nicole Beukers en Stef Broenink (Roeien), Kim Vermaas (tafeltennis) en Rozanne Voorvelt (waterpolo). Uit de ambassadeursploeg zijn ex-topsporters Iefke van Belkum (waterpolo), Jeroen Straathof (schaatsen), Yvonne van Dorp (atletiek) en Femke Dekker (roeien).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×