Burgemeester Bouvy-Koene rechts in het rijtje. (Foto: Chris de Waard).

Voorschotense Burgemeester Bouvy langer uit roulatie

De burgemeester van Voorschoten, Pauline Bouvy-Koene, moet een nieuwe operatie ondergaan aan haar enkelgewricht en is daarmee langer uit de roulatie. De burgemeester brak haar enkel tijdens een werkbezoek aan de Moeder Godskerk begin dit jaar. Hoewel ze op de weg terug was, bleek na een bezoek aan het ziekenhuis dat ze een ontsteking heeft aan haar enkelgewricht.

“Zoiets komt nooit uit en zeker niet in de roerige tijden waarin we nu leven. Toch moet ik nu de keuze maken voor mijn eigen gezondheid”, zei Bouvy in een boodschap aan de gemeenteraad die werd voorgelezen door CDA-raadslid en plaatsvervangend voorzitter Cees Bremmer. Bremmer verklaarde op zijn beurt zijn medeleven aan de burgemeester van het dorp. “Als een van ons pijn heeft, dan raakt dat ons allen”, zei Bremmer voorafgaand aan de raadsvergadering. De gemeenteraad vergaderde voor het eerst digitaal.

Onduidelijk
Bouvy was ook niet aanwezig bij de vorige raadsvergadering op 5 maart. Ze liet toen al weten dat haar herstel niet vlotte zoals ze hoopte. Ze zei toen te hopen in april weer zover hersteld te zijn om volledig aan het werk te kunnen. Dat is niet gelukt en wanneer de burgemeester wel weer aan het werk kan is bovendien nog niet duidelijk. Voorlopig worden haar taken waargenomen door de eerste en tweede loco-burgemeester, wethouders Paul de Bruijn en Marcel Cramwinckel.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×