Na de zaterdagmarkt vindt burgemeester Lenferink nu ook de woensdagmarkt te druk. (Foto: Lex van Iterson).

Ook Leidse woensdagmarkt onzeker door te veel bezoekers

Na de zaterdagmarkt in het centrum is ook het doorgaan van de woensdagmarkt onzeker geworden. Dat bevestigt burgemeester Lenferink desgevraagd aan Sleutelstad. “Op verschillende momenten en plekken was het vandaag te druk. Dat kan zo niet meer.”

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over de verplaatsing van de centrummarkten.

De gemeente werkte de afgelopen dagen aan een plan voor een alternatieve zaterdagmarkt met kramen op de Beestenmarkt en de Lammermarkt. Die twee pleinen bieden meer mogelijkheden om de marktkramen verder uit elkaar te zetten en laten bovendien meer ruimte voor het publiek zodat marktbezoekers de anderhalve meter afstand van elkaar in acht kunnen nemen. Die maatregel blijft voorlopig onverkort van kracht om de coronacrisis te bezweren.

Eerst oplossing voor woensdagmarkt
Het plan voor een alternatieve locatie voor de zaterdagmarkt wordt na de bevindingen van vandaag even geparkeerd. “Ik ga nu eerst kijken of het lukt om de woensdagmarkt te naar de Beestenmarkt en de Lammermarkt te verplaatsen. Als dat werkt, overweeg ik dat ook op zaterdag te doen”, meldt Lenferink.

Al snel nadat er ter bestrijding van het coronavirus afstandsmaatregelen werden genomen, besloot burgemeester Henri Lenferink dat de zaterdagmarkt op de Botermarkt en de Nieuwe Rijn niet langer verantwoord was. Door de smalle doorgang tussen kramen en bebouwing is het daar volgens hem niet goed mogelijk om voldoende afstand te houden en daarnaast kwamen er ook teveel mensen op af.

Economie Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×