(Foto: Emile van Aelst).

Schaatser Kjeld Nuis gaat voor nieuwe uitdaging bij Team Reggeborgh

Kjeld Nuis verlaat zijn team Jumbo-Visma en schaatst de komende jaren voor Team Reggeborgh. De schaatser uit Zoeterwoude tekent een contract voor drie jaar, zo meldt zijn nieuwe ploeg. De 30-jarige Nuis schaatste de afgelopen tien jaar onder trainer Jac Orie en vierde vele successen. Zo behaalde hij twee keer goud op de Olympische Spelen in PyeongChang en werd hij meerdere malen wereldkampioen.

Nuis is naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe uitdaging. “Ik ben na tien jaar toe aan een nieuwe trainingsimpuls en die denk ik bij coach Gerard van Velde en zijn team te vinden. Na tien jaar is het tijd voor nieuwe uitdagingen”, zo verklaart hij zijn overstap.

Volgens de NOS heeft Jumbo-Visma contact opgenomen met Kai Verbij uit Hoogmade om het gat dat Nuis achterlaat in het team op te vullen.

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×