Campagneposter 'Jaar van het Dak'. (Foto: Jaar van het Dak).

Online Ideecafé over toekomst van Leidse daken

In het teken van de campagne ‘Jaar van het Dak’, is er maandagavond een online ‘Ideecafé’. In het Webinar wordt gekeken naar wat er op de daken in Leiden allemaal mogelijk is. Oorspronkelijk was de gedachte om de ideeënavond op 16 maart bij Scheltema te houden, maar vanwege de coronacrisis ging dat toen niet door.

Tijdens het Webinar vertelt GroenLinks raadslid Gebke van Gaal waarom zij 2020 door de gemeente Leiden heeft laten uitroepen tot Jaar van het Dak. Wessel Tiessens, projectleider ‘Jaar van het Dak’ vertelt over de ideeën van eerdere inspiratiesessies en blikt vooruit op de plannen voor 2020. Vervolgens geven specialisten pitches over thema’s als erfgoed, groen, energie, isoleren en invloed van vogels en vleermuizen. Over die onderwerpen kunnen de deelnemers in kleine groepjes daarna verder brainstormen. Toegang is gratis en aanmelden via info@antondegruyl.nl is noodzakelijk.

Jaar van het Dak
Met de campagne ‘Jaar van het Dak‘ willen organisatoren gemeente Leiden, PLNT en RAP Leiden in een jaar tijd zoveel mogelijk bewoners en bedrijven activeren om iets met hun dak te doen: van groene daken en daktuinen tot zonnepanelen en wonen op het dak. Leiden heeft namelijk veel ongebruikt dakpotentieel. Op al die grote en kleine daken liggen kansen op het gebied van duurzaamheid, vergroening, verstedelijking en de lokale economie.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×