(Foto: Rob van Dullemen).

Aantal opnames in Leidse regio licht gestegen

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn zaterdag 142 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 gemeld. Dat zijn er twee minder dan vrijdag. In totaal telt ons land nu 3.601 sterfgevallen. Verder werden er 129 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen en ook dat zijn er minder dan een dag eerder en dat geldt ook voor het aantal nieuwe besmettingen dat werd vastgesteld. Dat waren er 1.140. Bijna honderd minder dan vrijdag. Er zijn nu in totaal 31.589 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Huisartsen kunnen patiënten met verdenking op COVID-19 nu ook gaan registreren. Daardoor ontstaat er een meer getrouw beeld van het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen als gevolg van corona.

Aantal opnames in Leidse regio licht gestegen
In de Leidse regio zijn nu 62 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er drie meer dan gisteren. Het gaat nu om 35 inwoners uit Leiden (+1), 9 uit Leiderdorp (+1), 7 uit Oegstgeest (+1), 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×