Burgemeester Pauline Bouvy-Koene is voor langere tijd niet beschikbaar voor het ambt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Burgemeester Voorschoten langdurig uit roulatie; waarnemer gezocht

De Voorschotense burgemeester Pauline Bouvy-Koene is voor langere tijd uit de roulatie. Tijdens medische onderzoeken is bij toeval een afwijking in haar buik gevonden, die operatief verwijderd moet worden. Omdat haar herstelperiode hierdoor langer wordt dan verwacht, heeft burgemeester Bouvy-Koene bij de commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland gevraagd om tijdelijke vervanging.

Commissaris van de Koning Jaap Smit spreekt op korte termijn met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad over de benoeming van een waarnemend burgemeester. Totdat die waarnemer is benoemd, neemt locoburgemeester Paul de Bruijn de taken waar en vervangt nestor Cees Bremmer (CDA) de burgemeester als voorzitter van de raad.

Gebroken enkel
Sinds februari was Bouvy-Koene al niet meer aan het werk nadat ze tijdens een werkbezoek aan de Moeder Godskerk viel en haar enkel brak. Net nadat ze haar werkzaamheden onlangs weer opstartte moest ze voor controle opnieuw worden opgenomen in het ziekenhuis. Sindsdien worden haar taken weer waargenomen door de onlangs aangetreden wethouder Paul de Bruijn.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×