Marcel Verburg en Pieter Versteegen overhandigen de autosleutels aan twee zorghelden. (Foto's: Emile van Aelst).

Zorghelden krijgen auto tijdens coronacrisis

Twee zorgmedewerkers uit de Leidse regio zijn zaterdagochtend verrast met een leenauto. Vertegenwoordigers van Versteegen Auto’s en ZZ Leiden Basketball overhandigden zaterdag om 11.00 uur de sleutels van twee van de spelersauto’s van ZZ Leiden aan de, tot verkort autoloze, zorgmedewerkers in het kader van de actie #zorgheldenauto. De actie is een initiatief van auto.nl. Met hulp van lokale ondernemers krijgen 700 zorgverleners tijdelijk een auto zodat ze, tijdens de coronacrisis, niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer bij het uitvoeren van hun werk.


Marcel Verburg van ZZ Leiden, Pieter Versteegen en zorgheld Juultje Martens over de actie #zorgheldenauto.

De twee auto’s zijn zaterdagochtend bij Versteegen Auto’s in Zoeterwoude overhandigd aan Matthijs in ’t Veld en Juultje Martens, beiden werkzaam in de zorg en woonachtig in de Leidse regio. Zij ondervonden veel moeite bij het reizen naar hun werkplekken in respectievelijk Amsterdam en Gouda. De komende drie maanden mogen ze gratis gebruik maken van de voertuigen. “Alleen de benzine is voor eigen rekening. En de bekeuringen natuurlijk, maar die krijgen ze vast niet”, grapte Pieter Versteegen na het overhandigen van de sleutels.

“Door het vroegtijdig afbreken van de competitie zijn een aantal spelers terug naar huis in de VS en stonden de leaseauto’s van de spelers ongebruikt op de parkeerplaats. En dat terwijl zorgmedewekers zoals Matthijs en Juultje steeds meer hinder ondervonden in het woon-werk verkeer. Door samen met Versteegen Auto’s deze wagens tijdelijk kosteloos aan te bieden aan deze zorghelden geven we ze een steuntje in de rug”, aldus Marcel Verburg, Voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×