Fietsmaatjes coronaproof weer de weg op

Na zes weken stilstand kunnen de duofietsen van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp weer de weg op. Het bestuur en enkele vrijwilligers hebben schermen gemaakt die op de fietsen te monteren zijn zodat er op een veilige manier met de gasten gefietst kan worden.

Als gevolg van de anderhalve meter maatregelen stonden de zestien fietsen van Fietsmaatjes Leidenleiderdorp de afgelopen zes weken in de stalling. Met pijn in het hart besloot de organisatie om geen tochten te maken omdat het op de duofietsen onmogelijk leek was om voldoende afstand te bewaren. Dankzij creativiteit van enkele vrijwilligers en het bestuur van de stichting kunnen de fietsen nu coronaproof de weg op.

Op- en afstappen
Voor gasten die zelfstandig op de fiets kunnen plaatsnemen of een verzorgende of huisgenoot hebben die hen daarbij kan helpen betekent dit dat er weer gefietst kan worden. “Maar als het op- en afstappen van de fiets alleen kan met behulp van de eigen vrijwilliger, dan kan geen anderhalve meter afstand gehouden worden en is het duofietsen dus helaas niet mogelijk”, verklaart de voorzitter van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp Ben Crul.

Of andere lokale fietsmaatjes het voorbeeld van LeidenLeiderdorp gaan volgen is niet bekend. “Maaar bouwtekening en protocol zijn voor hen beschikbaar”, aldus Crul.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×