Het gezondheidscentrum is tijdelijk gehuisvest in een noodgebouw naast basisschool Het Dok. (Archieffoto: Fysio Rhijngeest).

Nieuwbouw Het Dok Oegstgeest voor zomervakantie 2021 klaar

De nieuwbouw voor basisschool Het Dok in Oegstgeest wordt voor de zomervakantie van 2021 opgeleverd. Dat laat de gemeente Oegstgeest desgevraagd weten. Eind maart zijn de contracten met ontwikkelaar Cortese Care voor het ondergelegen gezondheidscentrum getekend. Op korte termijn gaat wethouder Matthijs Huizing een overeenkomst aan voor de bouw van de school. De start van de bouw staat gepland voor direct na de bouwvak dit jaar.

De school in Nieuw-Rhijngeest heeft dringend behoefte aan uitbreiding doordat er veel jonge gezinnen in de nieuwbouwwijk zijn komen wonen. Omdat een extra verdieping op het huidige schoolgebouw erg kostbaar bleek door fouten in de constructie, kwam een perceel direct naast de school in beeld. Door samen te werken met een al langer gepland gezondheidscentrum kan de nieuwbouw voor een gunstige prijs worden gerealiseerd.

De school maakt op dit moment gebruik van een aantal noodlokalen. Dat zou eerst tot de zomervakantie van 2020 duren, maar doordat er vragen ontstonden over de overeenkomst met Cortese en de grond niet op tijd bouwrijp gemaakt kon worden, liep het project vertraging op. In december temperde wethouder Huizing de verwachtingen daarom al door 2022 als uiterste opleverdatum te noemen. “Maar ik heb goede hoop dat het eerder kan”, voegde hij er toen aan toe.

Oegstgeest Onderwijs Politiek Nieuwbouw Het Dok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×