(Foto: J.P. Kranenburg).

Gemeente zet streep door Virtuele Bevrijdingsloop in Leiderdorp

De Virtuele 5 mei Bevrijdingsloop, een initiatief van Sportcentrum Van Houdt in Leiderdorp, gaat niet door. De Gemeente Leiderdorp was niet blij met het initiatief omdat gevreesd werd dat zo’n evenement in strijd is met de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Bij de virtuele Bevrijdingsloop die op 5 mei plaats had moeten vinden, loopt en registreert individueel een afstand en stuurt deze in voor een virtueel klassement.

Door het grote aantal mensen dat mee wilde doen dreigt de loop tegen de richtlijnen in te gaan. Volgens de richtlijnen van de intelligente lock down moeten mensen immers zoveel mogelijk thuisblijven. Een frisse neus halen mag, mits het echt nodig is en daarbij alle overige richtlijnen in acht worden genomen. Dus alleen met familieleden, of maximaal met één ander, waarbij anderhalve meter afstand wordt gehouden.

De Virtuele Bevrijdingsloop is volgens de gemeente Leiderdorp een georganiseerd evenement met veel media-aandacht, dat mensen aanspoort om alleen of in groepsverband naar buiten te gaan. Dat vindt de gemeente in deze tijden van corona onverantwoord.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×