(Foto: Pixabay).

Campings mogen onder voorwaarden weer open

De campings in de Leidse regio mogen sinds vrijdag 12.00 weer open. Dat staat in de nieuwe noodverordening van de Veilligheidsregio Hollands Midden die donderdag bekend werd gemaakt. Het ingetrokken verbod op recreatief nachtverblijf geldt niet alleen voor campings, maar ook voor vakantieparken, kampeerterreinen en voor overnachtingen bij parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden. Wel blijft het verbod van kracht om gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen open te houden.

De Veiligheidsregio stelde het verbod in om het aantal reisbewegingen in de periode rondom Pasen te verminderen. Het verbod komt nu te vervallen omdat het ‘niet meer proportioneel’ is, zo valt op de VRHM-website te lezen. Verder staat in de Noodverordening dat de regels iets versoepeld kunnen worden omdat de druk op de zorg afneemt en dat er  door de aanstaande start van het basisonderwijs minder reisbewegingen worden verwacht. De gemeenschappelijke toilet-,was- en douchevoorzieningen mogen volgens de veiligheidsregio niet open omdat  daar het risico bestaat dat het houden van anderhalve meter afstand niet voldoende in acht genomen kan worden.

Gezond verstand
Bij camping Rustdam aan de Zuidbuurtseweg in Zoeterwoude zijn ze erg blij dat ze weer open mogen. Ook al is dat in aangepaste vorm. “We zijn de voorwaarden nog goed aan het bekijken, maar het gaat er vooral om dat de kampeerders zelfvoorzienend moeten zijn”, zegt uitbater Peter Versteegen. “We vragen mensen  om hun gezonde verstand te gebruiken en niet te komen als ze aan het snotteren zijn. Want dan sturen we je gewoon weg.” De camping in Zoeterwoude heeft normaal gesproken 25 plekken en ondanks dat Versteegen al telefoontjes heeft gehad van klanten voor komend weekend verwacht hij niet gelijk vol te staan. “We willen nog niet gelijk volle bak draaien.”

Ander grondgebied
Een paar kilometer verderop in recreatiegebied Vlietland heerst bij camping Vlietland een andere stemming. Zij mogen namelijk nog niet open. Het grondgebied van de camping valt onder gemeente Leidschendam/Voorburg en die gemeente zit in Veiligheidsregio Haaglanden. Daar geldt het verbod op recreatief nachtverblijf tot in ieder geval 10 mei. “Het is jammer dat we niet open kunnen, maar het is niet anders”, zegt teamleider Jelle te Loo van de Vlietlandcamping . “Opvallend detail is dat een klein deel van het grondgebied van onze camping onder de gemeente Zoeterwoude valt. We zouden één iemand dus wel kunnen ontvangen. Die plek is voor de hoogste bieder”, voegt Te Loo er met een knipoog aan toe.

Leiden Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×