Pauline Bouvy-koene wordt de komende tijd waargenomen door Charlie Aptroot. (Foto: PR).

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester in Voorschoten

Charlie Aptroot is door Commissaris van de Koning Jaap Smit gevraagd om Pauline Bouvy-Koene de komende tijd waar te nemen als burgemeester van Voorschoten. Bouvy-Koene moet een buikoperatie ondergaan en haar herstel zal naar verwachting de nodige tijd duren. Daarom vroeg ze Smit om een waarnemer aan te stellen. Die is nu dus gevonden in Aptroot die per 31 maart met pensioen ging als burgemeester van Zoetermeer.

Aptroot zelf laat weten: “Ik heb ja gezegd op het verzoek om waarnemend burgemeester van Voorschoten te worden. Ik ga daar tijdelijk de burgemeester vervangen tot ze is hersteld van een operatie. Ik help graag en dank de Commissaris van de Koning en de Voorschotense fractievoorzitters voor het vertrouwen.” Aptroot zegt verder te rekenen op een goede samenwerking in de komende maanden.

Presentator Melle Tuik in gesprek met waarnemend burgemeester van Voorschoten Charlie Aptroot. (Foto: Rene Zoetemelk).

Smit licht zijn besluit toe: “Door het tijdelijk terugtreden van Pauline Bouvy-Koene moesten we snel schakelen om een geschikte kandidaat aan te wijzen als waarnemend burgemeester in Voorschoten. Die hebben we in de persoon van Charlie Aptroot kunnen vinden. Als oud-wethouder en oud-waarnemend burgemeester van Wassenaar is hij goed bekend in de regio en met de werkorganisatie Duivenvoorde waarin de gemeenten Voorschoten en Wassenaar samenwerken. Ik ben Charlie Aptroot erkentelijk dat hij op korte termijn beschikbaar is om Voorschoten in deze bewogen tijden dienstbaar te zijn”, aldus Smit.

Charlie Aptroot gaat weer aan de slag als burgemeester. De komende tijd is hij waarnemer in Voorschoten. (Foto: Omroep West).

Aptroot is benoemd met ingang van woensdag 6 mei. De 69-jarige Aptroot is net als Bouvy-Koene lid van de VVD. Naast burgemeester van Zoetermeer was hij in 2017 en 2018 ook, gelijktijdig, waarnemend burgemeester van Wassenaar. In die gemeente begon de VVD-er in 1982 ook zijn politieke carrière als raadslid. Later werd hij achtereenvolgens fractievoorzitter van de VVD Wassenaar en van 1990 tot 1996 wethouder. Via Provinciale Staten (1999-2003) kwam hij in de Tweede Kamer terecht waar hij tot 2012 deel uitmaakte van de VVD-fractie.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×