(Foto: J.P. Kranenburg).

Dodenherdenking in Leiderdorp zonder publiek

In Leiderdorp werd maandagavond tijdens dodenherdenking net als in veel andere plaatsen in kleine kring stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Bij het kruis op de algemene begraafplaats aan de Hoogmadeseweg vond een besloten bijeenkomst plaats, waarbij burgemeester Laila Driessen een korte toespraak hield, waarbij ze refereerde aan de bijzondere manier waarop dit jaar de herdenking van de elf Leiderdorpers die in de oorlog omkwamen, moet plaatsvinden. Zonder publiek in plaats van in grote getale.

Na het spelen van de Taptoe door Denise van Tamarco, de twee minuten stilte en het Wilhelmus en legde de burgemeester samen met voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging Leiderdorp een krans. De bijeenkomst was thuis te volgen op televisie.

 

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×