Vandalisme en overlast schoolplein Bernardusschool Zoeterwoude

De afgelopen dagen zorgt een groepje jongeren dat na zonsondergang rondhangt op het schoolplein van de Bernardusschool in Zoeterwoude-Rijndijk voor overlast. “Ze tillen ons meubilair over de fietsenstalling en slopen zaken”, zo stellen vertegenwoordigers van de school en de naastgelegen Tennisvereniging Meerburg woensdag in een bericht op Facebook. Bij het bericht is een foto geplaatst waarop de resten van een kampvuurtje te zien zijn. “Wilt u als u na 22.00 uur iemand op het schoolplein ziet, de politie bellen op 0900-8844? Dan zou dat zomaar een brand kunnen voorkomen”, stellen de initiatiefnemers in hun oproep.

Overdag wordt er, zeker tijdens de coronacrisis, veel door kinderen op het schoolplein gespeeld. “Dat is geen probleem, maar na 22.00 uur is het verboden terrein”, verklaart Corine Teleng, voorzitter van de tennisvereniging.

De inmiddels ingeschakelde politie heeft toegezegd camera’s op te hangen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×