(Beeld: Museum de Lakenhal).

Museum De Lakenhal opent Thuisatelier

Museum De Lakenhal in Leiden lanceert een thuisatelier met achttien creatieve opdrachten die mensen zelf thuis kunnen maken. De uiteenlopende thuisopdrachten zijn zelfstandig ‘aan de keukentafel’ uit te voeren en hebben allemaal een link met de collectie van het museum. Ook na de opheffing van de intelligente lockdown blijft het museum opdrachten aan het platform toevoegen.

Opdrachten door kunstenaars, geïnspireerd op de collectie
De opdrachten zijn bedacht door professionele kunstenaars, die daarnaast in het museum werkzaam zijn als workshopdocent of samenwerkingspartner. Zij hebben zich voor hun opdrachten laten inspireren door een werk of een kernverhaal uit de collectie van Museum De Lakenhal. Kunstenaars worden financieel hard getroffen door de coronacrisis. Het museum onderschrijft hun kwetsbare positie en kan door het inschakelen van de workshopdocenten voor het Thuisatelier verschillende kunstenaars toch enige compensatie geven.

Thuisopdrachten
In het Thuisatelier draait het om talentontwikkeling. Er zijn verschillende categorieën: van eenvoudig tot uitdagend, samen of alleen, voor binnen of buiten, op papier, met verf of ‘alles uit de kast’. Iedere opdracht bestaat uit een A4’tje met daarin een introductie en een handzaam stappenplan.

#KunstMakenMetKunstenaars
Deelnemers kunnen hun resultaten delen via de hashtags #LakenhalAtelier en #KunstMakenMetKunstenaars. Ook na het coronatijdperk blijft het museum opdrachten aan het platform toevoegen. Op deze manier wordt het Thuisatelier een duurzaam initiatief.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×