Bij de vergunningsaanvraag is een ook een tekening van het plan gevoegd.

Plan voor flink recreatief terras in Park Landskroon Oegstgeest

Café De Gouwe en evenementenorganisator Eventmaat willen deze zomer een ‘anderhalvemeterterras’ in Park Landskroon openen. Daarvoor is afgelopen week een vergunning aangevraagd bij de gemeente Oegstgeest. Het gaat om een ‘groot recreatief terras’ van 40 tafels dat de deuren wil openen van 1 juni tot en met 30 september. In de plannen met de naam ‘Gouwe in het park’ is ruim aandacht voor de coronamaatregelen: van brede gangpaden tot mobiel betalen en een gefaseerde sluitingstijd om drukte te voorkomen.

“De nieuwe anderhalvemetersamenleving betekent einde verhaal voor veel kroegen en restaurants”, begint aanvrager Bas van Dijck van Eventmaat zijn aanvraag voor een vergunning. “Wanneer de horeca weer open mag wordt de grootste uitdaging voor veel van de bestaande horeca-ondernemers ‘ruimte’.” Daarom is het idee ontstaan om uit te wijken naar Park Landskroon en daar een flink terras met fietsparkeerplekken te openen. Aan elke tafel is ruimte voor twee personen – of meer als dat wordt toegestaan – en ernaast staat een tweede tafel om de bestelling op te serveren.

Reserveren verplicht
Het terras moet al op 1 juni opengaan, de datum dat de terrassen landelijk mogelijk ook weer open mogen gaan. Vooraf reserveren wordt verplicht om drukte van toevallige parkbezoekers te voorkomen. Daarnaast worden de tafels tussen 21.00 uur en 22.00 uur geleidelijk gesloten zodat de uitstroom rustig kan verlopen. Door het terras buiten bebouwde omgeving te openen, moet worden voorkomen dat niet aan de geldende afstandsmaatregelen kan worden voldaan. Zieke mensen zijn overigens niet welkom, vergelijkbaar met de regels die vanaf maandag voor kappers gaan gelden. Tijdens de reservering zal worden gevraagd of mensen gezond zijn.


Nieuws071-presentator Maarten Mulder in gesprek met Lourens Thalen van Eventmaat over de plannen voor Gouwe in het park

‘Nog een idee’
Uit de vergunningsaanvraag valt op te maken dat het terras een samenwerking is tussen Café de Gouwe en Eventmaat, onder meer bekend van de festivals in het park. “De horeca wordt verzorgd door een lokale horecapartner om geen oneerlijke concurrentie te krijgen en juist lokale ondernemers die het moeilijk hebben een helpende hand toe te reiken.” De organisatie benadrukt dat nog slechts om een idee gaat waarvoor de vergunning nog niet is verstrekt. Daarnaast moet de omgeving nog van het plan op de hoogte worden gebracht, waardoor de publiciteit wat aan de vroeg kant komt. “We kijken nog naar de mogelijkheden voor een online informatiebijeenkomst, aangezien het afhuren van een zaaltje nu niet mogelijk is.”

Versnelde procedure
Vanwege de tijdsdruk die aan het project gekoppeld zit, wordt overigens wel gevraagd om de vergunning versneld te behandelen. “Ik heb dit bij gemeente Oegstgeest ook al aangevraagd en die gaven aan dat ze hier hun best voor willen doen”, staat in de opmerking van de vergunningsvraag. Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten je zo’n oproep altijd mag doen, maar dat zorgvuldigheid voorop staat bij de beoordeling van een aanvraag. Een beslistermijn kan daarom niet worden genoemd. Na behandeling is er ook nog ruimte voor bezwaar vanuit de omgeving, die het vergunningstraject zouden kunnen vertragen.

Advertentie

Economie Oegstgeest Terrassen Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×