Kransen bij het Oorlogsmonument in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Herhaling uitzendingen dodenherdenking op Sleutelstad TV

De uitzendingen rondom dodenherdenking 2020 worden zondag herhaald op Sleutelstad TV. Het gaat om drie Leidse herdenkingen, de documentaire-lezing ‘Bang voor mooi weer – oorlogssporen in Leiden’, de speech van burgemeester Bloemen uit Zoeterwoude en de film ’70 jaar bevrijding Zoeterwoude’. Sleutelstad TV is te volgen via Ziggo kanaal 46 en sleutelstad.tv.

Programma

15.00 uur: Herdenking bij Het Haagsche Schouw met onder meer toespraak Cornelis Visser (burgemeester van Katwijk), voorlezen van de namen door veteraan Willem Witvliet (99), kranslegging door vier burgemeesters en muziek.

16.00 uur: Documentaire-lezing ‘Bang voor mooi weer – oorlogssporen in Leiden’ door Ruurd Kok.

17.00 uur: Herdenking bij monument De Naald met onder meer toespraak Gerda van den Berg van woningbouwvereniging De Sleutels, Taptoe en kranslegging.

18.00 uur: Centrale dodenherdenking Leiden met onder meer herdenkingsrede Henri Lenferink (burgemeester van Leiden), Erbarme dich, Leids Volkslied, orgelspel, Taptoe, kranslegging, Wilhelmus en twee minuten stilte.

19.00 uur: Reportage rondom dodenherdenking in Zoeterwoude met een toespraak van burgemeester Liesbeth Bloemen. Gevolgd door de film ’70 jaar bevrijding Zoeterwoude’.

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×