De te drukke Haarlemmerstraat werd tijdelijk afgesloten. (Foto: Rob van Dullemen).

Gemeente Leiden sluit Haarlemmerstraat tijdelijk af wegens drukte

De gemeente Leiden heeft rond 15.30 uur vanmiddag de Haarlemmerstraat afgesloten wegens de drukte. Eerder vandaag riep de Veiligheidsregio Hollands Midden Leidenaren al op om niet de drukte op te zoeken in de binnenstad, maar daar werd te weinig gehoor aan gegeven. De Haarlemmerstraat wordt pas weer geopend als de situatie beheersbaar is.

De gemeente zette vandaag al ‘anderhalvemetermaatjes’ in die er op een positieve manier voor moesten zorgen dat het winkelend publiek in de Haarlemmerstraat en Donkersteeg voldoende afstand hielden. Met hun opvallende outfit stapten zij op mensen af die zich niet aan de regels houden. Ze lieten mensen zien hoe ver anderhalve meter (twee armlengtes) precies is.

(Foto’s Emile van Aelst).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×