Ronald Meijer startte zondag om 10.00 uur op de Breestraat zijn eigen Leiden Marathon. (Foto: Reanne van Kleef).

Een eenzame marathonstart op de Breestraat

Er zijn vanmorgen geen groepen marathonlopers van start gegaan op de Breestraat in Leiden. De organisatie hield de wacht bij de officiële start om ervoor te waken dat er geen samenscholing ontstond op het punt waar de 30e editie van de Leiden Marathon vandaag van start had moeten gaan. Slechts één loper gaf geen gehoor aan de oproep van de organisatie om vooral niet om 10.00 uur zelf te gaan starten.

De organisatie van de Leiden Marathon zat vanmorgen vlak voor 10.00 uur klaar op de hoek van de Breestraat en het Gangetje. Uiteindelijk verscheen alleen ‘Running Ronald’ aan de start, hij loopt op eigen houtje de 42 kilometer lopen. Omdat er geen sprake was van een samenscholing, mocht hij onder luid applaus van de organisatie van start.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Met een rubberbootje de Rijn over
Ronald Meijer vertelt dat hij de Leiden Marathon altijd erg gezellig vindt en ook graag dit jaar de hele marathon wilde lopen. Er zaten wel wat organisatorische problemen in het plan, zoals het ponton over de Oude Rijn dat er nu niet ligt. Dat heeft hij opgelost met behulp van een rubberbootje. “Het is een heel eenvoudig bootje voor één persoon. Gistermiddag heb ik even bij mijn huis in een slootje gevaren, onder een bruggetje door. Dus die dertig meter naar de overkant bij de Oude Rijn moet ook wel lukken.”


Reanne van Kleef sprak met Ronald Meijer, ook bekend als ‘Running Ronald’ over zijn deelname aan de Leiden Marathon.

Volgens voorzitter Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon is het allemaal goed verlopen bij de start. Dat Running Ronald in zijn eentje toch aan de start verscheen was dan ook geen probleem. “Ronald is eigenlijk een vriend van de Leiden Marathon-familie. Als hij de kans heeft loopt hij altijd de hele marathon en nu dus ook. En het is toch fantastisch dat hij zelf een bootje heeft gekocht om de Rijn over te kunnen.”


Voorzitter Tjeerd Scheffer over de afgelaste start, online Marathon en voorbereidingen editie in november.

Online marathon
Toen duidelijk werd dat de Leiden Marathon in het weekend van 9 en 10 mei geen doorgang kon vinden, tuigde de organisatie een ‘online marathon’ op. Via een speciale app en een kleine bijdrage kunnen hardlopers op eigen gelegenheid 10 kilometer lopen. Hun resultaten worden opgenomen in een klassement.

De online marathon ging vanmorgen om 10.00 officieel van start en loopt tot en met 31 mei. Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen zich ingeschreven en vanmorgen werd er al flink gewandeld en hardgelopen.

Leiden Marathon met afstand
De 30e editie van de Leiden Marathon staat op dit moment gepland in het weekend van 21 en 22 november. Daarvoor worden op dit moment uitgebreide plannen geschreven hoe mensen tijdens deelname voldoende afstand kunnen houden. Hoewel nog niet duidelijk is of een dergelijk evenement in november mag plaatsvinden, blijft de organisatie door plannen tot de burgemeester of minister-president aangeeft dat het niet mag.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×