(Archieffoto: Sleutelstad).

Gemeente Leiden besteedt 450.000 euro aan onderwijsvernieuwing

Voor het vierde jaar op rij stimuleert de gemeente Leiden innovatieve onderwijsplannen door het toekennen van een subsidie. In totaal wordt 450.000 euro besteedt aan twintig van de dertig ingediende voorstellen.

Wethouder Paul Dirkse (Onderwijs): “In een tijd van coronamaatregelen waarin razendsnel moest worden geschakeld naar thuisonderwijs hebben Leidse onderwijsprofessionals ook de tijd genomen om na te denken over onderwijsvernieuwing. Daarvoor wil ik hen een compliment maken, zeker gezien het feit dat de kwaliteit van de plannen in onze ogen nog nooit zo hoog is geweest.”

Ruim vier ton
De aanvragers van de plannen vroegen in totaal om 770.000 euro subsidie. Een externe commissie met experts uit heel Nederland heeft alle plannen beoordeeld. Eigenlijk had de gemeente 250.000 euro gereserveerd voor de onderwijsplannen. “Het is gelukt om met aanvullende financiering uit andere beleidsvelden twintig idee├źn financieel te ondersteunen voor een totaalbedrag van 450.000 euro”, verklaart Dirkse.

Samenwerking
Om voor subsidie in aanmerking te komen moest het project door twee of meer Leidse onderwijsinstellingen ingediend moeten worden. Dirkse: “Los van het project zelf zorgt het opzetten en uitvoeren ervan meestal tot meer samenwerking tussen verschillende onderwijsinstellingen.”

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×