(Foto: Rob van Dullemen).

Groene Cirkel Bijenlandschap organiseert bijenfotowedstrijd

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Tot en met 7 juni kan iedereen weer foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. De foto moet gemaakt zijn in de Bijenlandschapregio. De jury bepaalt uiteindelijk welke drie foto’s een prijs winnen. De ingezonden foto’s komen beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap.

Sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes, bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling. Verschillen tussen vliegen en bijen zijn online te vinden.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×